Tato Střední odborná škola obchodu a služeb, která se nachází v Olomouci na Štursové 14, nabízí uchazečům o studium možnost studií jak v rámci klasických tříletých oborů, tak i čtyřletého ukončeného maturitní zkouškou, ale i nástavbového.
Uchazeči o studium pak mají možnost z prezenčního tříletého studia s vybrat ke studiu z oborů: aranžér, krejčí, pekař, cukrář, výrobce potravin, prodavač, kadeřník.
Dále kuchař – číšník se zaměřením zvlášť na kuchaře a zvlášť na číšníka.
K získání výučního listu v jakémkoliv oboru je nutné složit závěrečnou zkoušku, která se skládá z části písemné, praktické a ústní. Forma výuky je pak rozdělena na praktickou část a teoretickou, převážně pak podle lichých a sudých týdnů. V prvním ročníku je denní studium rozděleno do výuky celkově na šest hodin a ve vyšších ročnících pak na hodin sedm.
Absolventi oborů se výborně uplatňují v různých firmách a obchodních řetězcích, které jsou s jejich obory spjaty.
Všichni uchazeči o studium musí absolvovat písemnou přijímací zkoušku skládající se ze čtyř otázek z jazyka českého, tří matematických otázek a tří otázek z cizího jazyka. Na výběr je jazyk anglický a německý. Velký důraz je také kladen na zájmovou aktivitu uchazeče v rámci jeho školních i mimoškolních aktivit doložitelnou diplomem od 1. do 3. místa. Taktéž je brán zřetel na prospěch žáka a na jeho praktické doložitelné zkušenosti z oblasti gastronomie.
Ubytování a stravování:
Toto školské zařízení nemá k dispozici vlastní možnosti ubytování. V okolí budovy ale existuje mnoho míst, které nabízejí ubytování přímo studentům. Stravování je pak poskytováno ve školní jídelně.